آخرین بهروزرسانی: ۲۴ تیر ۱۳۹۹
به گزارش خبرگزاری ایستنا، بنابر اعلام شرکت توانیر، بیش از هزار فارم استخراج بیت کوینِ غیرمجاز، در سراسر ایران شناسایی شده است.
مصطفی رجبی مشهدی، از معاونان شرکت برق ایران اظهار داشته است:
“شناسایی این مراکز از طریق مقایسه مصارف با دورههای قبل و سایر راهکارها انجام میشود.”
وی همچنین افزود:
“تاکنون ۱۴ مرکز استخراج رمز ارز به ظرفیت ۳۰۰ مگاوات مجوز گرفتهاند.”
هفته پیش مدیرعامل توانیر از پاداش ۱۰ میلیون تومانی به کسانی خبر داد که بتوانند مزارع استخراج (فارم استخراج) غیرمجاز بیت کوین را شناسایی و معرفی کنند.
تب و تاب استخراج رمز ارزها در ایران از دو سال و نیم پیش همزمان با اوج گرفتن بهای بیت کوین آغاز شد و بعدا با فروکش کردن قیمتها و همچنین مشکلات کاربران ایرانی در کارگزاریهای معاملات بینالمللی از شدت محبوبیت آن کاسته شد. به دلیل سودآوری استخراج این رمز،
در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی قیمت بیت کوین تا نزدیک ۲۰ هزار دلار پیش رفت؛ قیمت این ارز دیجیتال هم اکنون بالای ۹ هزار دلار است.
علیرضا هادی، مدیرکل دفتر طرحها و تامین مالی وزارت صمت به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است:
“پیشبینیها این است که سالانه بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار در واحدهای استخراج رمز ارز تولید شده باشد که برای تامین ارز مورد نیاز کشور عدد قابل اعتنایی است و پتانسیل رشد در این حوزه وجود دارد.”
وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نیز گفته است که حدود ۷۹۰ فرد حقیقی و حقوقی برای کسب مجوز در این زمینه درخواست ارائه کردهاند و “حدود ۵۸۴ بنگاه نیز جواز تاسیس خود را دریافت کردهاند”.
هفته پیش، اسحاق جهانگیری، معان اول رئیس جمهوری ایران مصوبه تعیین تکلیف تجهیزات استخراج رمز ارزهای موجود در این کشور را ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه دارندگان دستگاههای ماینر موظف هستند که حداکثر ظرف مدت یک ماه از زمان اعلام وزارت صمت نسبت به ثبت مشخصات هویتی خود به همراه تعداد و نوع دستگاههایی که در مالکیت آنها است، در سامانه های دولتی اقدام کنند.