شفافیت نظام بانکی با رمزارز ملی بیشتر می‌شود!

شفافیت نظام بانکی با رمزارز ملی
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:
زمان مطالعه: 3 دقیقه

آخرین به‌روزرسانی: ۱ آبان ۱۴۰۰

با گسترش روز افزون ارزهای دیجیتال و علاقه شدید مردم از نقاط مختلف دنیا به این ارزها، بانک مرکزی هر کشوری در صدد ایجاد رمزارز ملی خود است. ایجاد رمزارز ملی در ایران نیز از ۲ سال پیش بر سر زبان‌ها افتاده و موافقان و مخالفان زیادی هم در این مدت پیدا کرده است. اخیرا نیز نقی پور، کارشناس حوزه ارزهای دیجیتال اظهار نظر کرد که شفافیت نظام بانکی با رمزارز ملی بیشتر خواهد شد. با بیتستان همراه باشید.

شفافیت نظام بانکی با رمزارز ملی

نقی پور، کارشناس حوزه ارزهای دیجیتال اظهار نظر کرده که:

راه‌اندازی رمز ارز ملی باعث می‌شود تا شفافیت به بانک و نقدینگی آن برگردد و مانند گذشته پول بی‌رویه چاپ و برداشت نشود.

مصطفی نقی‌پور، کارشناس ارزهای دیجیتال درباره راه‌اندازی رمزارز ملی به صورت آزمایشی گفت:

مسئله مهم در این خصوص جدی گرفتن رمز ارز ملی است، البته این جدی انگاشتن صرفا به رمز ارز برنمی‌گردد و تمام مباحث نوآورانه را شامل می‌شود.

وی ادامه داد:

رمزارز ملی یکی از نمودهای فن‌آوری بلاک‌چین است و سوال این است که تا چه اندازه مجموعه بانک مرکزی پذیرنده نوآوری‌های نوین خواهد بود؟

تحقق این امر سبب می‌شود شفافیت به بانک و نقدینگی آن برگردد و مانند گذشته پول بی‌رویه چاپ و برداشت نشود. در صورتی که این اتفاق به تحقق برسد، مردم خواهند دانست در زمان لازم تصمیمات خاص اخذ کنند.

این کارشناس ارز دیجیتال اظهار داشت:

غیر از رمزارز ملی امیدوار هستم تا رئیس کل جدید از فن‌آوری نوین به صورت عملی و جدی حمایت به عمل آورد.

البته موضوع رمز ارز ملی، بحث جدیدی در بانک مرکزی به حساب نمی‌آید، سال ۹۷ در مجموعه خدمات انفورماتیک به نیابت از بانک مرکزی رونمایی شد، ولی به نظر آمد که بیشتر در حد نمایش بود و جدیتی در آن وجود نداشت و امید می‌رود در این دوره رئیس کل بانک مرکزی آن جدیت را به کار بندد.

نقی‌پور پیشنهادات خود را درباره پیشرفت بهتر راه‌اندازی رمز ارز ملی چنین بیان کرد:

پیشنهاد مشخص این است که از اکوسیستم بلاک‌چین و رمز ارز ایران حمایت جدی و واقعی به عمل آید و این کار هم با رگولاسیون درست و نه شتابزده یا تحت فشار ارگان‌هایی که خیلی فضای بانکی را نمی‌شناسند، صورت نگیرد.

متاسفانه شاهد بودیم، ارگان‌هایی که ربطی به بانک مرکزی نداشتند، اما بر تصمیمات آن تاثیرگذار بودند، پس تصمیم کارشناسی درستی را در این زمینه شاهد نبودیم.

وی در ادامه افزود:

بانک مرکزی در مقاطعی تلاش‌هایی را انجام داد و حرکت‌های خوبی هم صورت گرفت، اما متاسفانه رو به افول گذاشت.

درست این است که بانک مرکزی همانطور که تمام بانک‌های مرکزی پیشرو دنیا از بخش خصوصی کمک گرفتند که پوزیشین بلاک‌چینی شرکت‌های خصوصی نه دولتی یا شبه دولتی رویت شود، در ایران هم همین اتفاق افتد.

راه‌اندازی رمز ارز ملی می‌تواند یک کار اثربخش و بلند مدت ماندگار باشد، ولی در صورتی که شبیه یکی از سامانه‌های بانک مرکزی نشود که در چنین حالتی نتیجه مناسبی دریافت نخواهد شد.

در زیر می‌توانید جزئیات بیشتری از راه‌اندازی رمزارز ملی ایران به دست آورید

رمزارز ملی ایران، به زودی راه‌اندازی می‌شود

این کارشناس ارز دیجیتال در ادامه با گفته‌های سعی در تصریح نظر خود داشت و چنین گفت:

در مقطعی در بحث رگولاسیون و خود نظارتی به بانک مرکزی پیشنهادات خود را مطرح کردیم که مورد اقبال هم قرار گرفت، ولی تحت تاثیر ارگان‌هایی که خارج از اکوسیستم بانک مرکزی هستند، مغفول ماند.

این پیشنهاد همان مبحثی بود که در کشوری مانند سوئیس به آن جدی فکر شده، یعنی انجام رگولاسیون با کمک بخش خصوصی که از طریق آن نگرانی‌های مربوط به پولشویی یا موارد مشابه آن از بین خواهد رفت.

وی در ادامه با ذکر نمونه‌ای چنین توضیح داد:

کمک گرفتن از بخش خصوصی به این معنا است که نگاه درست کسب و کاری از طریق آن تبلیغ شود.

بسیاری از مواقع مشاهده شده است که پشت درهای بسته بدون توجه به کسب و کارهایی که وجود دارد تصمیماتی اخذ می‌شود که باعث وارد آمدن صدمه به اکوسیستم خواهد شد، در صورتی که با کمک و همراهی بخش خصوص می‌توانست چنین اتفاقاتی روی ندهد.

نقی‌پور اضافه کرد:

پیشنهادهای مشخصی حتی در زمینه دستورالعمل، نحوه اجرا و خود نظارتی به صورت مکتوب ارائه داده شده است و در صورتی که دوستان بانک مرکزی همکاری کنند، دستیابی به هدف مورد نظر امکان‌پذیر خواهد شد، زیرا هم تقویت پول ملی را به دنبال خواهد داشت و هم اقتصاد کشور رو به بهبود می‌رود و پیشرفت اقتصاد نوآوری و دیجیتال به تحقق می‌رسد.

جدیدترین و مهم‌ترین اخبار ارزهای دیجیتال را در خبرستان بخوانید
خبرستان
برای خرید و فروش سریع و امن ارزهای دیجیتال کلیک کنید صرافی ارز دیجیتال بیتستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.