کاربرد شناسه تگ (ممو تگ) در رمزارزهایی مثل بایننس کوین و ریپل چیست؟

کاربرد شناسه تگ (ممو تگ) در رمزارزهایی مثل بایننس کوین و ریپل چیست؟
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:
زمان مطالعه: 4 دقیقه

آخرین به‌روزرسانی: ۱۵ دی ۱۴۰۰

در تراکنش‌های مربوط به برخی از ارزهای دیجیتال مانند ریپل، مونرو، ایاس و بایننس کوین،‌همواره با یک تگ ۹ رقمی برخورد می‌کنید که بدون این تگ، امکان تراکنش برایتان فراهم نیست. این تگ اسامی مختلفی دارد؛ به این تگ، برچسب مقصد (Destination tag)، ممو (Memo)، پیام (Message) و کد پرداخت (Payment ID) می‌گویند. 

کاربرد این تگ‌ که به آن شناسه تگ نیز گفته می‌شود، تشخیص تراکنش‌ها از یکدیگر است و بدون داشتن آن انجام برخی تراکنش‌ها ممکن نیست. شاید بدانید که صرافی‌ها، به جای آنکه برای واریز به هر حسابی یک اکانت بسازند، واریز را از کیف پول‌های مجزا انجام می‌دهند. تگ تراکنش یا ممو، حساب مشترک برای همه کاربران در برخی رمزارزها است که نشان می‌دهد هر تراکنش از کجا به کجا منتقل شده و دلیل این انتقال چه بوده است.

باید بدانیم که همه‌ی رمزارزها تگ ندارند و تنها بعضی از آن‌ها به تگ نیاز دارند. اهمیت برچسب مقصد به این دلیل است که برای هر اکانت یک تگ وجود دارد و هنگام انجام تراکنش نیز از تگ مخصوص همان اکانت برای واریز استفاده می‌شود.

تگ ریپل یک تگ ۹ رقمی است که در صرافی‌های بایننس، کوین بیس،LBANK، Hotbit ، TAGZ، کوینکس (Coinex) پولونیکس (Poloniex) از آن استفاده می‌شود. این کد اختصاصی، برای تمام رمزارزها ضروری نیست اما برای رمزارزهایی مانند ریپل، استلار، ایاس و چند رمزارز دیگر واجب است. به طور کلی، ممو در بسیاری از رمزارزها اختیاری است و تراکنش برخی از رمزارزها، بدون ممو یا برچسب مقصد انجام نمی‌شود. 

ممو جزییات مربوط به تراکنش‌ها را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و در تراکنش رمزارزی چون ریپل، اگر تگ نداشته باشید تراکنشتان انجام نمی‌شود. پس برای اینکه تراکنشتان در شبکه گم نشود باید برچسب مقصد داشته باشید.

ممو، جزییات تراکنش‌ها را نشان می‌دهد و شما از طریق آن متوجه خواهید شد که مبدا و مقصد یک تراکنش کجا بوده است. همچنین، ممو به شما کمک می‌کند تا دلایل مرتبط با تراکنش‌ها را ببینید.

بایننس‌کوین (BNB)، ایاس (EOS)، استلار (XLM) از ممو استفاده می‌کنند. ریپل (XRP) و استیم (Steem) به برچسب‌ تگ مقصد نیاز دارند؛ مونرو (XMR)، به Payment ID  و نِم (XEM)، به پیام (message) احتیاج دارد.

 

کاربردهای تگ در تراکنش‌های مختلف چیست؟

تگ علاوه بر اینکه در تراکنش‌های عادی کاربرد دارد، در تراکنش‌های مرتبط با صرافی‌ها نیز به کار می‌رود. 

تگ در تراکنش‌های عادی سه بخش مختلف دارد که شامل معرفی، شرح تراکنش و دسته‌بندی تراکنش‌ها می‌شود.

  • معرفی: با بهره‌گیری از تگ مقصد، گیرنده را از نام و نشانی خود مطلع می‌کنید.
  • شرح تراکنش‌ها: هدف‌تان از انجام تراکنش را در شرح تراکنش‌ها مشخص می‌کنید. 
  • دسته‌بندی تراکنش‌ها: با استفاده از تگ، شما می‌توانید تراکنش‌هایتان را مدیریت کنید و از میزان تراکنش‌های خود مطلع شوید.

لازم به ذکر است که در تگ ریپل هیچ رقم جدیدی اضافه نخواهد شد و فقط همان ۹ رقم باقی می‌ماند. همچنین بهتر است بدانیم که تگ‌ها فقط مربوط به فرستنده نمی‌شوند. از دیگر موارد استفاده ممو می‌توان به مشخص کردن آدرس ایمیل اشخاص و تشخیص هویت کاربر اشاره کرد. کاربر می‌تواند اطلاعاتی را اعلام کند که دستیابی به آن را ساده‌تر کند.

کاربرد تگ‌ها در صرافی‌ها ضرورت وجود آن‌ها را به خوبی نشان می‌دهد. صرافی‌های رمزارز برای آن که بتوانند تراکنش‌های مربوط به برخی از رمزارزها را انجام دهند نمی‌توانند برای هر حساب یک اکانت جدید بسازند و برای همین واریز‌ها را از طریق کیف پول‌ها انجام می‌دهند. با این همه، باز هم نمی‌توان چند هزار کیف‌پول الکترونیکی ساخت، پس چه کار باید کرد؟ چطور حساب‌ها و تراکنش‌های آن‌ها را مدیریت می‌کنند؟ برای رمزارزهایی مثل استلار یا ریپل، کد‌هایی را تعریف می‌کنند و این کد مقصد امکان معامله را به راحتی فراهم می‌کند. اگر صرافی تگ ممو را شناسایی نکند دارایی در شبکه گم شده و از بین می‌رود. گفتنی است آدرس ارزهای ریپل، استلار، مونرو و دیگر رمزارزهای مشابه، در همه جا تگ و ممو ندارند. این رمزارزها فقط در صرافی‌ها با ممو تگ سر و کار دارند. به عنوان مثال، آدرس این رمزارزها در تراست ولت ممو و تگ ندارند.

 

چرا ممو تگ برای صرافی‌ها لازم است؟

اگر در هر پلتفرمی یک اکانت استلار برای هر هولدر (نگهدارنده ارزهای دیجیتال) وجود داشته باشد، هزینه‌ها افزایش می‌یابد و در عوض دارایی‌ها، همچنین هزینه‌ها به حداقل می‌رسد. با استفاده از یک یا چند اکانت با چندین کاربر مختلف، هزینه‌ها کاهش می‌یابد و سود بیشتری جذب خواهد شد. با همه این تفاسیر، گاهی پیش می‌آید که تگ ممو به عنوان اسپم یا هرزنامه شناخته شود. 

بهتر است به یاد داشته باشید که انجام عملیات انتقال از طریق گوشی و دسکتاپ تفاوت‌هایی جزیی با یکدیگر دارند. به همین خاطر، هنگامی که عملیات انتقال را از طریق کامپیوتر شخصی‌تان انجام می‌دهید حواستان به کپی کردن‌ کدها باشد زیرا وقتی شما آدرس کیف پول را کپی می‌کنید، آد‌رس‌های دیگری هم همزمان با آن متن کپی می‌شوند. پس موقع چسباندن کد (پیست کردن) یادتان باشد که ممو را از آدرس کیف پول حذف کنید. همچنین اگر این رمزارز ناقص ثبت بشود در شبکه گم خواهد شد. 

 

انواع ممو تگ

ممو انواع گوناگونی دارد که شامل Hash ،ID ،Text و Return می‌شود:

  • Text‌: پیامی در تراکنش شماست به عنوان مثال ( Thank you)
  • ID: روشی برای دریافت هویت فرستنده است.
  • Hash: امکان رجوع به تراکنش‌های دیگر را فراهم می‌کند.
  • Return: روشی برای ارجاع ارتباط تراکنش‌هاست وقتی تراکنش‌های جدید انجام می‌شود.

تفاوت‌های زیادی بین اهداف ممو، برچسب مقصد و پیام وجود ندارد. همه‌ی آن‌ها برای هویت تراکنش‌ها در اعتباربخشی یک حساب کاربری استفاده می‌شوند. با این همه، بدون وجود این تگ‌ به‌خصوص، تراکنش بعضی از رمز ارزها انجام نخواهد شد و مبلغ پرداخت شده در شبکه گم خواهد شد. 

به تازگی صرافی بایننس روشی را برای بازگرداندن رمزارزهایی که به اشتباه بدون شناسه تگ

 خرید و فروش شده‌اند، فراهم کرده است. با ورود به قسمت کمک به کاربران بایننس می‌توان تراکنش‌هایی که ممو تگ نخورده‌اند را بازگرداند. با این همه، برای بازیابی این رمزارزها که با بررسی جزییات تراکنش انجام می‌شود، از شما کارمزد کم خواهد شد و عملیات بازگرداندن ارزهای شما بین یک تا سه روز کاری زمان می‌برد. 

با وجود آن‌که قابلیت بازگرداندن رمزارزی که فراموش کرده‌اید شناسه تگش را وارد کنید، برای شما فراهم شده بهتر است که در زمان تراکنش رمزارزهایی چون استلار، ریپل و بایننس‌کوین، از تگ آن‌ها غافل نشوید.

برای خرید و فروش سریع و امن ارزهای دیجیتال کلیک کنید صرافی ارز دیجیتال بیتستان

۵ دیدگاه برای “کاربرد شناسه تگ (ممو تگ) در رمزارزهایی مثل بایننس کوین و ریپل چیست؟

  1. احمدرضا گفته:

    عالی بود
    منتهی چندروز پیش ی مشکلی واسه من پیش اومد دربایننس
    من موقع نقل وانتقال نتورک که در نوبتکس پشتیبانی نمیشه رو وارد کردم
    پولم کلا ازدست رفت
    اونجاهم که همش انگلیسی زیاد متوجه نمیشم
    حالا به نظر شما قابل برگشت هست؟؟

  2. احمدرضا گفته:

    بسیارخوب بود
    منتهی چندروز پیش ی مشکلی واسه من پیش اومد دربایننس
    من موقع نقل وانتقال نتورک که در نوبتکس پشتیبانی نمیشه رو وارد کردم
    پولم کلا ازدست رفت
    اونجاهم که همش انگلیسی زیاد متوجه نمیشم
    حالا به نظر شما قابل برگشت هست؟؟

  3. Zavosh گفته:

    سلام من تراکنش اتریوم از بایننس به بایننس انجام دادم ولی ممو اشتباهی وارد کردن امکان پیگیری وجود دارد ؟ خواهشمندم کمک فرمائید.

    • آیدا پاک‌رای گفته:

      سلام دوست گرامی با شماره پشتیبانی بیتستان تماس بگیرید کارشناسان ما به صورت ۲۴ ساعته به شما پاسخ گو خواهند بود و کمکتون می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.