آخرین بهروزرسانی: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹
یکی از جدیدترین توکنهای پروژه دیفای، تحت عنوان هات داگ (Hotdog)، فقط چند ساعت پس از راهاندازی سقوط کرده و از ۴۰۰۰ دلار به ۱ دلار رسید.
این پروتکل وعده داده بود که برای برای جلب نظر تأمینکنندگان نقدینگی، تا یک میلیون درصد بازده سوددهی ارائه خواهد دارد.
توکن هات داگ بر روی پلتفرم محبوب مبادله توکن و نقدینگی Uniswap ارائه شده بود.
Uniswap پروتکلی در پروژه دیفای و مبتنی بر اتریوم است که با استفاده از آن میتوان به مبادله خودکار بین اتریوم و توکنهای ERC20 پرداخت. این پروتکل از ذخایر نقدینگی برای تسهیل مبادله داراییهای دیجیتال استفاده میکند.
HotdogSwap در تاریخ ۲ سپتامبر(۱۲ شهریور) راهاندازی شد و یک توکن با حجم نقدینگی بسیار زیاد ارائه داد که با توجه به وب سایت تحلیلی Uniswap.info، قیمت آن در همان روز به بیش از ۵۰۰۰ دلار رسید اما در حال حاضر تنها ۰/۰۳۳۲ دلار ارزش دارد.
یکی از کاربران توییتر در پستی راجع به این اتفاق نوشت:
از ۴۰۰۰ دلار به ۱ دلار، تنها در ۵ دقیقه!
خیلی خب آقایان میتونید معامله رو متوقف کنید
تریدر دیگری نیز با اشاره به سایر رمزارزهای به درد نخور و جعلی پروژه دیفای این سقوط را به Bitconnect تشبیه کرده است:
قسم میخورم که این وضعیت بازار از Bitconnect هم بدتر است. این اتفاق امروز افتاده است اما دهها مثال دیگر در ماه گذشته هم وجود دارد.
هات داگ به تأمین کنندگان نقدینگی این امکان را داده بود تا در استخرهای نقدینگی Uniswap، توکن واریز کنند و در عوض توکن HOTDOG به دست آورند. این کار به کاربران اجازه میداد تا حتی در صورت برداشت نقدینگی، بخشی از هزینه تراکنشهای پروتکل را دریافت کنند.
در Uniswap هرکسی می تواند یک توکن جدید ایجاد کند و بازار، با خرید آن رمزارز جدید و ارائه مقداری اتر، نقدینگی لازم آن توکن جدید را فراهم میکند.
روزنامه نگاری به نام کامیلا روسو (Camila Russo)، در این باره اظهار داشت:
با کنترل میزان اتری که برای تهیه نقدینگی هر توکن اختصاص داده میشود، میتوان میزان تورم آن توکن را مشخص کرد.
تریدرهایی که در دیفای، به پروژههای جدید با وعده بازده فوق العاده بالا هجوم میآورند را degens مینامند. آنها با خرید تهاجمی، ابتدا قیمت یک توکن را بالا میبرند و باعث افزایش بازده آن میشوند؛ بعد با فروش سریع منجر به ضرر عده زیادی میشوند، دقیقا مانند اتفاقی که برای هاتداگ افتاد. بسیاری افراد این پروژهها را مشابه کلاهبرداریهای پانزی (Ponzi) میدانند.
پانزی نوعی کلاهبرداری است که با وعدهی سود کلان و ریسک کم سرمایهگذاران را اغوا میکند.